22 mai 2008

Mesaj tulburator privind anul 2012

View Vasile Baltac's profile on LinkedIn
Am primit recent mesajul de mai jos. Astept comentarii. Garantez postarea tuturor celor pertinente.
PS Celor care pot crede că am luat-o razna le recomand notița finală.

"In ultimii ani (dupa 1989, an considerat de mayasi in calendarul lor Anul Prefacerii Zoroastrale) s-a marit de 124,5 ori radiatia delta provenita din Campul Perigordic al Terrei, considerata sursa de crestere a temperaturii oceanului medioplanetar. Cresterea radiatiei are loc exponential dupa legea lui Groggy. Ajunsa la 2 roentgeni patrati de punctul Ipsilon, radiatia va declansa singularitatea Tipler de tip C care va conduce la punctul Omega prezis de Teilhard si oamenii isi vor schimba instantaneu capacitatile intelectuale si forta fizica. Weinbarel crede ca ultima singularitate in sens invers s-a produs dupa construirea piramidelor din Egipt si proxima singularitate in oglinda va avea loc in urmatorii 21 ani (din 2000). Dampfstein stabileste exact data singularitatii ca fiind 21 septembrie 2012, data care concorda cu multe alte descoperiri similare.
Pana atunci Campul Periogordic, varianta similara alfa a Campului Perigordic, va fi foarte activ in Africa si vor muri de foame circa un milion de persoane."

200804011212


Mesajul este o simplă glumă. Mai bine zis o parodie pe care am scris-o exasperat de diverse mailuri profetice primite și apariții la anumite televiziuni a unor pseudosavanți.
Mesajul a fost și o probă de atenție, deoarece am introdus suficiente chei prin care să se vadă că nu este un mesaj credibil ca sursă. Astfel
  • o simplă căutare cu Google ducea la concluzia că nu există câmpuri "perigordice" sau periogordice",
  • noțiunea de roentgeni patrați este cel puțin hilară,
  • Weinbarell este un nume inventat din Wein (vin in germană) și barrel (butoi in engleza)
  • Damfstein se traduce ca Piatra mirositoare! Probabil a schnaps!
si alte chei simple, dintre care ultima 804011212 spune clar ceva privind 1 aprilie 2008.